Podcasts , Εστιατόρια

Παναγιώτη Γιακαλή πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις ένα αστέρι Michelin; (Podcast)

O βραβευμένος Έλληνας σεφ στο 2ο επεισόδιο των The Tasty Stories μιλά για την πορεία του, την σύγχρονη γαστρονομία, το αστέρι Michelin και την μοναδική διάκριση Green Star που κατέχει

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2025

To Check in Cyprus ακολουθώντας τα πρότυπα της εποχής και στο πλαίσιο της ανάπτυξης του content του, αρχίζει μία σειρά από podcast. Στο πλαίσιο των podcast θα κουβεντιάζουμε με επαγγελματίες ή όσους ασχολούνται με τον χώρο της εστίασης και του κρασιού, αναλύοντας θέματα γύρω από τον μαγικό κόσμο του φαγητού και της γαστρονομίας γενικότερα.


Δεύτερος καλεσμένος των The Tasty Stories ο Έλληνας σεφ Παναγιώτης Γιακαλής, βραβευμένος με 1 αστέρι Michelin και διάκριση Green Star (εστιατόριο Patio στο The Margi Boutique Hotel). Ο Παναγιώτης Γιακαλής τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τον Κύπριο σεφ Ηλία Αριστοτέλους δημιούργησαν ένα four-hands dinner για την τελετή βράβευσης των Cyprus Eating Awards 2024.

Μία μέρα πριν από την απονομή των βραβείων, συναντήσαμε των Παναγιώτης στο ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό και κάναμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

O Έλληνας σεφ Παναγιώτης Γιακαλής όπως εξομολογήθηκε δεν ήξερε καν τι σημαίνει ένα αστέρι Michelin πριν ασχοληθεί σοβαρά με την μαγειρική και δεν υπήρξε ποτέ κάποιο τρελό του όνειρο η κατάκτηση μίας τέτοιας διάκρισης.

Η μαγειρική μπήκε στη ζωή του την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας, στον ελληνικό στρατό όπου ως φαντάρος υπήρξε μάγειρας, γεγονός που τον έκανε να καταλάβει το ταλέντο του.

Σήμερα, είναι βραβευμένος σεφ με 1 αστέρι Michelin και ανήκει στην ελίτ των κορυφαίων Ελλήνων της γαστρονομίας της νέα γενιάς που έφερε πολλές αλλαγές στην ελληνική κουζίνα.

Μαζί του συζητήσαμε το θέμα της άνθισης της ελληνικής γαστρονομίας και εστίασης, τις δυσκολίες του επαγγέλματος αλλά και όλα όσα βίωσε στην πορεία του. Παράλληλα, μιλήσαμε για την τα αγαπημένα του υλικά στην κουζίνα, την θητεία του στο φημισμένο ελληνικό εστιατόριο Σπονδή, την εκπαίδευσή του στη Γαλλία και όλα όσα κάνει σήμερα στην Ελλάδα. Ένας εκ των υποσχόμενων σεφ, της νέας εποχής της ελληνικής γαστρονομίας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close